Nieuws

Slot begrijpt uitbarsting Schmidt na penalty-moment: 'Dat is niet fifty-fifty'

Slot begrijpt uitbarsting Schmidt na penalty-moment: 'Dat is niet fifty-fifty'

10-05-2022 09:39 Laatste update: 09:45

Feyenoord-trainer Arne Slot begrijpt dat Roger Schmidt zich heeft uitgelaten over de arbitrage tijdens de topper tussen Feyenoord en PSV. De Duitse trainer kreeg een strafschop tegen in de 96ste minuut en daarmee lijken de titelkansen van PSV definitief voorbij. 

Feyenoord hield een punt over aan het duel, dat zomaar heel belangrijk kan worden in de strijd om de derde plek. "De frustratie van mijn collega kan ik mij heel erg goed voorstellen", zei Slot op het persmoment na de wedstrijd. "Ik heb dit seizoen ook vaker iets gezegd over arbitrale beslissingen in relatie tot Feyenoord."

De trainer van Feyenoord wil alle clichés daarmee direct van de hand doen. "Er wordt vaak gezegd: ach joh, over een heel seizoen pakken beslissingen fifty-fifty in je voor- en nadeel uit. Maar ik zeg uit eigen ervaring: dat is niet zo." Schmidt noemde de beslissing van scheidsrechter Serdar Gözübüyük "ongelooflijk" en voelt zich niet voor het eerst benadeeld: "Als je al die punten optelt, staat Ajax tweede en wij eerste", liet Schmidt al weten. 

Ajax speelt woensdag tegen sc Heerenveen en sleept met een overwinning de landstitel binnen. PSV kan alleen nog de landstitel pakken als Ajax in de laatste twee wedstrijden verliest en gelijkspeelt.