Nieuws

Van der Vaart ziet vacature aan zich voorbij gaan: Voor mij de ideale rol

Van der Vaart ziet vacature aan zich voorbij gaan: "Voor mij de ideale rol"

09-05-2022 07:33 Laatste update: 07:40

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Louis van Gaal een nieuwe assistent-trainer heeft gevonden in Edgar Davids. De pitbull complementeert hiermee de staf van de bondscoach, maar Rafael van der Vaart ziet ook wel heil in een dergelijke rol, liet hij los bij Studio Voetbal.

Van der Vaart kan zich wel vinden in de keuze van Van Gaal. "Een goede keuze. Een paar jaar geleden had je het waarschijnlijk een domme keus gevonden, maar ik sprak hem laatst en hij is echt gegroeid. Deze rol, praten met spelers, zijn ervaring delen, dat kan hij heel goed."

Buiten dat de oud-international het een goede keuze vindt, heeft hij zelf toch ook wel oren naar de functie.  "Voor mij een ideale rol. Ik zou het goed kunnen invullen, maar Edgar kan dat ook heel goed. Prima. Ik heb niks nodig”, stelt Van der Vaart, die momenteel trainerservaring opdoet bij Esbjerg fB.

De voormalig middenvelder weet wel hoe hij de rol zou invullen. "Je hebt Van Gaal en Blind al voor alle trainingen. Daarnaast heb je iemand nodig die met de jongens praat en er een beetje tussenin staat. Je hebt iets anders nodig."

Van der Vaart staat vanaf begin maart als interim-trainer voor de groep bij Esbjerg fB, samen met Michael Kryger. De Amsterdammer nam de taken over van de ontslagen Roland Vrabec, maar moet uitkijken dat hij niet degradeert met de Deense club: het staat momenteel op een tiende plaats in de degradatiepoule.