Nieuws

Vitesse-ziekenboeg loopt steeds voller: Rasmussen heeft laatste wedstrijd gespeeld

Vitesse-ziekenboeg loopt steeds voller: Rasmussen heeft laatste wedstrijd gespeeld

08-05-2022 19:01 Laatste update: 19:05

Vitesse is al een tijd zeker van de play-offs om Europees voetbal, maar krijgt steeds meer kopzorgen met het oog op de verdediging. Jacub Rasmussen lijkt zijn laatste wedstrijd in Arnhemse dienst te hebben gespeeld.

De Deense centrale verdediger is voor het tweede seizoen op rij op tijdelijke basis te bewonderen in de Gelredome. Fiorentina is de club die hem verhuurt, maar tot een derde uitleenbeurt lijkt het niet te gaan komen. Rasmussen zou aankomende zondag tegen sc Heerenveen zijn ‘afscheidswedstrijd te spelen’, maar zo ver lijkt het niet te komen. "Ik vrees dat de laatste competitiewedstrijden en de play-offs niet haalbaar zijn voor Rasmussen. Hij heeft een stevige spierblessure opgelopen. Normaal staat daar al snel een hersteltijd van vier weken voor", zegt trainer Thomas Letsch tegen de Gelderlander.

Rasmussen is niet de enige Vitesse-speler die zich in de ziekenboeg bevindt. Doelman Jeroen Houwen, linksback Maximilian Wittek en centrale verdediger Dominik Oroz, staan ook aan de kant. Het heeft er alle schijn van dat de huidige nummer zes van de Eredivisie FC Utrecht gaat treffen, dat momenteel op de zevende plek staat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!