Nieuws

'De Graafschap heeft keuze gemaakt en benoemt nieuwe trainer volgende week'

'De Graafschap heeft keuze gemaakt en benoemt nieuwe trainer volgende week'

07-05-2022 10:28

Adrie Poldervaart staat volgend seizoen aan het roer bij De Graafschap. Althans, dat beweert Hans Kraay junior, die dat op eigen titel meldt bij ESPN.

De Graaafschap heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Poldervaart op het lijstje staat met potentiële kandidaten om interim-trainer Reinier Robbemond op te volgen. Behalve Poldervaart voerden de Superboeren ook gesprekken met Robbemond, René Hake en Andries Jonker, maar de club heeft de knoop doorgehaakt, weet Kraay.

"De algemeen directeur wilde Adrie Poldervaart en Peter Bijvelds is er op 1 april bijgekomen als technisch directeur. Ik weet dat hij met veel trainers gesproken heeft", aldus de analist bij ESPN. "Hij zei: dit is de allerbelangrijkste post in je organisatie, daar willen we heel secuur mee omgaan. Ik denk dat Adrie Poldervaart volgende week zijn contract tekent bij De Graafschap."

"Hij heeft vier keer met de club gesproken en een goede indruk achtergelaten. De Graafschap heeft met andere trainers gesproken, maar ik ga er vanuit dat Poldervaart volgende week de nieuwe trainer is. Dat zeg ik op eigen titel."