Nieuws

Groot compliment PSV: 'Geen verrassing dat Feyenoord met hem in de finale staat'

Groot compliment PSV: 'Geen verrassing dat Feyenoord met hem in de finale staat'

06-05-2022 12:33
4

Roger Schmidt heeft vooruitgeblikt op de nadere ontmoeting met Conference League-finalist Feyenoord in de Eredivisie. De Duitse trainer is onder de indruk van de prestaties van de Rotterdammers.

De scheidend oefenmeester is op zijn hoede voor de kwaliteiten van de Stadionclub. "Het is indrukwekkend wat Feyenoord laat zien, het hele seizoen al. Het is een uitgebalanceerde ploeg", vertelt Schmidt op het gebruikelijke persmoment. "Ze beschikken over een goede trainer. Voetballend, fysiek en qua mentaliteit zit het ook goed in elkaar. Het is dus geen toeval dat ze in de finale staan. Het wordt een zware wedstrijd, dat weten we."

Schmidt geeft aan dat hij gekeken heeft naar de remise tussen Olympique Marseille en Feyenoord. Een verlenging zou de Eindhovenaren met het oog op zondag goed uit zijn gekomen. "Ik hoop nooit op zwakheden van de tegenstander. We focussen op onszelf, dat is het enige waar we invloed op hebben. Natuurlijk is het voor hen een uitdaging. Maar wij hebben eerder ook al laten zien dat het kan, toen we de bekerfinale speelden (2-1 zege op Ajax, red.)."

Hij verwacht dan ook dat de overwinning voor een nóg gemotiveerder Feyenoord zal zorgen. "En als je wint, geeft dat ook positieve energie. Dit was een belangrijke avond voor hen." Schmidt mist noodgedwongen zes spelers tegen de Rotterdammers, waar ook het meespelen van André Ramalho nog onzeker is. Bij de gastheren van zondag is amper sprake van blessures. "Ze zitten in een goede flow. Bijna iedereen is fit en ze spelen steeds met dezelfde elf. Het zelfvertrouwen is natuurlijk ook groot. Feyenoord wil tweede worden en ze spelen thuis. Het wordt een zware wedstrijd, in een mooie ambiance."