Nieuws

Kökcü geeft verklaring voor Feyenoord-finale: 'Echt alles is aan hem te danken'

Kökcü geeft verklaring voor Feyenoord-finale: 'Echt alles is aan hem te danken'

06-05-2022 11:30

Orkun Kökcü is dit seizoen niet weg te denken uit de Feyenoord-basis en ook tegen Olympique Marseille liet de Nederlandse Turk weer zien uitstekend te kunnen voetballen. Na afloop van de gewonnen Conference League-halve finale stond hij dan ook uiterst opgewekt de pers te woord. Volgens hem valt de prestatie van de Rotterdammers volledig op het conto van trainer Arne Slot te schrijven.

Volgens Kökcu zijn er twee redenen waarom Feyenoord dit jaar zo sterk presteert. "Als er iemand een fout maakt, staat er iemand anders op om het voor de ander recht te zetten", vertelt de middenvelder op de persconferentie na het bereiken van de finale. "Het is een hecht team en we gaan vol door het vuur voor elkaar. Dat zie je terug in de wedstrijden en dan vooral in de Europese wedstrijden."

Gevraagd naar de rol van Slot in het hele proces, is Kökcü uitgesproken. "Hij is heel belangrijk. Ik denk dat we alles te danken hebben aan de aanstelling van hem. Alles is duidelijk en het spel dat we spelen ligt het merendeel van de spelers. Iedereen rendeert beter in het spel dat trainer Arne wil spelen. Ik kan dus wel zeggen dat Arne een goede match is geweest", besluit de spelverdeler zijn lofzang.