Nieuws

Ras-Feyenoorder Drenthe voorspelt: 'Ze gaan het overleven in Marseille'

Ras-Feyenoorder Drenthe voorspelt: 'Ze gaan het overleven in Marseille'

05-05-2022 15:33 Laatste update: 16:57

Royston Drenthe koestert nog altijd warme herinneringen aan zijn jeugdliefde Feyenoord en gaat uit zijn dak wanneer de Rotterdammers spelen. Daarbij verwacht de verdediger annex middenvelder dat de Stadionclub zal afrekenen met Olympique Marseille in de return van de halve finale van de Conference League.

Na één vol seizoen in het vlaggenschip van de volksclub en een succesvol jeugd-WK verkaste Drenthe naar Real Madrid. "Als ik naar Feyenoord kijk, komt er een andere soort harmonie in het lichaam", vertelt hij aan VTBL. "Dan ga ik schelden. Dat is ervan kleins af aan ingekropen en dat gaat waarschijnlijk ook nooit veranderen."

Drenthe voorspelde een resultaat van Feyenoord al in het heenduel met L'OM. "Ik had het gevoel al dat we van Marseille zouden winnen thuis. Ik heb een Feyenoord-tattoo op mijn been. Die is al heel oud, want die heb ik al sinds mijn zestiende."

Toch verwacht Drenthe niet dat de Rotterdammers zonder slag of stoot de finale in Tirana zullen bereiken. "Je weet op het moment dat je tegen Marseille speelt dat je een hele moeilijke wedstrijd tegemoet gaat. Je krijgt eigenlijk hetzelfde op je bord geschoteld, wat andere ploegen op hun bord geschoteld krijgen wanneer zij naar De Kuip gaan."

De linkspoot weet hoe Feyenoord in de Franse havenstad ten strijde moet trekken. "Ze moeten het in de eerste helft steady houden van achteruit. Ik denk niet dat ze zo hoog druk kunnen zetten vanuit achteruit zoals ze in De Kuip hebben gedaan, maar ik denk dat als je de schade superbeperkt houdt in de eerste helft, ga je overleven in Marseille."