Nieuws

Veerman geeft amper half jaar na PSV-komst droombestemming prijs

Veerman geeft amper half jaar na PSV-komst droombestemming prijs

05-05-2022 15:22 Laatste update: 16:58

Joey Veerman heeft in gesprek met PSV Supporter aangegeven te dromen van een overstap naar Engeland of Spanje in de toekomst. De Volendammer kwam in januari over van sc Heerenveen en is sinds zijn komst uitgegroeid tot bepalende speler bij de Eindhovenaren.

Een specifieke droomclub heeft de 24-jarige middenvelder niet per se. "Ik zou heel graag in Spanje willen voetballen, omdat ik denk dat dat voetbal mij het meeste ligt", vertelt Veerman aan het medium. In het verleden reisde de spelmaker geregeld af naar Engeland. "Ik ben ook vaak bij Manchester United geweest om te kijken en die sfeer daar is bizar."

Old Trafford maakte indruk op Veerman. "En dan dat stadion... Dat soort clubs vind ik wel heel mooi." Toch toont hij zich realistisch. "Je komt na PSV natuurlijk niet zomaar in Manchester, Madrid of Barcelona terecht."

Tot dusver kwam Veerman bij de Brabanders tot 22 officiële optredens waarin hij zes keer scoorde en evenzoveel assists op zijn naam schreef. Op 17 april won hij de eerste prijs in zijn carrière: PSV troefde Ajax af in de finale en won daardoor de KNVB Beker. Met nog drie duels voor de boeg in de Eredivisie is ook de landstitel nog niet volledig uit zicht: de achterstand op de Amsterdamse koploper bedraagt vier punten.