Nieuws

Veerman even van de kaart: 'Ik vroeg aan Blind wie de 1-0 gescoord had'

Veerman even van de kaart: 'Ik vroeg aan Blind wie de 1-0 gescoord had'

18-04-2022 14:12 Laatste update: 14:14

Joey Veerman stapte met PSV als winnaar uit de bus in de bekerfinale tegen Ajax, maar de Volendammer was wel even van de wereld na een lelijke valpartij. Na de wedstrijd maakte de middenvleder bekend een groot deel van de wedstrijd kwijt te zijn geraakt in zijn geheugen.   

Veerman stond na afloop van de gewonnen finale ESPN te woord in de gebruikelijke badjas, die traditiegetrouw aan de bekerwinnaar wordt uitgereikt. "Het was een kopduel en ik kwam helemaal verkeerd neer", zegt Veerman die duidelijk aangeslagen opkrabbelde. "Ik weet de helft niet meer", geeft hij toe. 

"Na een minuut of dertig ging het wel weer, toen kwam ik een soort van bij. Ik vroeg nog aan Blind wie de 0-1 had gescoord, want ik zou niet weten hoe die erin is gegaan", geeft Veerman toe. "Je wil natuurlijk niet zelf gewisseld worden, maar na zeventig minuten was het wel genoeg geweest", lacht de PSV'er. PSV trok na een flitsend begin van de tweede helft aan het langste eind door treffers van Erick Gutiérrez en Cody Gakpo.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!