Nieuws

Sneijder vertelt verhaal uit oude doos: 'Dan pis je al in je broek natuurlijk'

Sneijder vertelt verhaal uit oude doos: 'Dan pis je al in je broek natuurlijk'

04-05-2022 20:57 Laatste update: 21:07

Wesley Sneijder heeft in de studio van RTL 7 een verhaal uit de oude doos verteld. De voormalig middenvelder onthuld dat Royston Drenthe een mogelijk glansrijke carrière bij Real Madrid liet lopen, omdat hij per se als linksbuiten wilde spelen.

De oud-aanvoerder van Oranje is als analist aanwezig in de studio van RTL 7 bij de halve finale van de Champions League tussen zijn voormalig werkgever Real Madrid en Manchester City. In het verleden speelde Sneijder samen met Drenthe bij De Koninklijke. "Hij speelde eigenlijk alles vanaf het begin", memoreert de recordinternational. "Totdat hij in zijn hoofd kreeg dat hij zichzelf eigenlijk een linksbuiten vond in plaats van een linksback. Daar kreeg hij dus discussie over met Schuster (toemalig Real-trainer, red.)."

"Dat moest Van Nistelrooy natuurlijk allemaal vertalen, want hij sprak toen nog geen Spaans. Ik weet nog dat hij toen tegen Ruud zei: "Zeg tegen die trainer dat ik linksboeta ben". Waarop Ruud zei: "Wat bedoel je daar dan mee?", vertelt Sneijder lachend. "Dan pis je al in je broek natuurlijk." Volgens Sneijder liet Drenthe met zijn uitspraken een gouden kans liggen om uit te groeien tot vaste waarde bij Real Madrid. "Schuster wilde hem boven Marcelo als linksback, maar dat wilde hij niet", zucht hij tot slot.