Nieuws

Mvogo lovend: 'Wat hij met ons heeft gedaan na Leicester City thuis, was geweldig'

Mvogo lovend: 'Wat hij met ons heeft gedaan na Leicester City thuis, was geweldig'

23-04-2022 10:44

Yvon Mvogo speelt een hoofdrol in het veelbesproken keepersverhaal bij PSV. De Zwitser begon aan het begin van het seizoen op de bank nadat hij de concurrentiestrijd van Joël Drommel verloor. Vervolgens veroverde hij voor één wedstrijd zijn plek terug onder de lat die hij weer moest afstaan, maar nu lijkt het dubbeltje toch echt zijn kant op te zijn gevallen.

"Ik moet eerlijk zeggen dat ik in februari niet begreep waarom ik zo weinig krediet had", blikt Mvogo terug in een uitgebreid interview met het Eindhovens Dagblad over die ene wedstrijd tegen AZ. "Dat ik toen een duidelijke fout heb gemaakt, was voor iedereen zichtbaar. Natuurlijk moest ik die bal tegen AZ beter verwerken, maar het was mijn eerste wedstrijd na een heel lange periode. Als keeper heb je ritme nodig."

Dat Roger Schmidt hem na die bewuste fout direct weer slachtofferde, ging niet in de koude kleren zitten van de RB Leipzig-huurling. "Natuurlijk was ik enorm aangedaan. Ik had er echt op gerekend dat de coach me een extra kans zou geven, maar uiteindelijk heb ik me erbij neergelegd dat het niet zo was. Ik was in februari teleurgesteld in Schmidt, maar nu heb ik gezien hoe ongekend goed hij een team kan motiveren. Wat hij met ons heeft gedaan na de wedstrijd tegen Leicester City, was geweldig", steekt Mvogo de loftrompet.

Relatie met Drommel

Ondanks de strijd en het vele stuivertje wisselen met Drommel, hebben de twee een goede band. "We hebben allebei pijn gevoeld dit jaar. Toch hebben wij elkaar geen moment pijn gedaan en had ik het gevoel dat hij heeft geprobeerd mij te pushen en andersom heb ik dat ook geprobeerd. Ik hoop dat Joël zichzelf kan hervinden en een mooie toekomst tegemoet gaat, want dat verdient hij."

Of Mvogo volgend seizoen weer bij PSV onder de lat te bewonderen is, laat hij nog in het ongewisse. Contractueel gezien zit zijn verhuurperiode er na dit seizoen op. "Ik heb nog een contract voor een jaar in Leipzig en dus is het afwachten wat men wil. Ik wil per se spelen op het hoogste niveau, in een grote competitie. Ook om mijn plek voor het WK te kunnen afdwingen", besluit de goalie.