Wedstrijdverslag

Marseille maakt geen fout en stelt kampioensfeest PSG nog even uit

Marseille maakt geen fout en stelt kampioensfeest PSG nog even uit

20-04-2022 23:13 Laatste update: 23:15

Paris Saint-Germain moet zijn kampioensfeest nog even uitstellen. De Parijzenaren maakten geen fout bij SCO Angers (0-3) en waren bij puntverlies van concurrent Olympique Marseille al kampioen, maar de aanstaande Feyenoord-opponent maakte geen fout tegen FC Nantes (3-2). Wel was het even spannend voor de Zuid-Fransen: het kwam twee keer op achterstand.

Angers SCO - Paris Saint Germain: 0-3

Na een begin zonder al te veel benoemingswaardigheden was het, wie ook anders, Kylian Mbappé die de score opende. Nadat Achraf Hakimi goed doorkwam binnen zijn territorium aan de rechterkant, schoot de Fransman hard binnen van buiten de zestien (0-1). Een klein kwartier later was het niemand minder dan Sergio Ramos die voor de verdubbeling van de score zorgde. De verdediger kopte, zoals hij wel vaker deed, binnen na een corner van Angel Di Maria: 2-0. Angers leek twintig minuten voor tijd nog de kans te krijgen om iets terug te doen, maar de VAR draaide de gegeven strafschop terug. Marquinhos zorgde uiteindelijk nog voor het slotakkoord: 0-3. 

Olympique Marseille-Nantes: 3-2

Marseille beleefde thuis geen makkelijke avond tegen Nantes, maar heeft nog altijd kans om PSG in te halen. Andrei Garotto en Marcus Coco scoorden namens de gasten, Dimitri Payet reageerde met twee rake strafschoppen. Bij aanvang van het slotkwartier was het alsnog Marseille dat de regie overnam. Gerson kwam door op links en haalde de achterlijn, Amine Harit vond een gaatje: 3-2.

PSG kan het karwei nu zaterdag afmaken in de thuiswedstrijd tegen RC Lens: een gelijkspel is dan al genoeg. Marseille komt één dag later in actie tegen Stade Reims, voordat het koers naar Rotterdam-Zuid kan zetten.