Nieuws

Barcelona heeft het moeilijk zonder geblesseerde Pedri: 'De cijfers zeggen alles'

Barcelona heeft het moeilijk zonder geblesseerde Pedri: 'De cijfers zeggen alles'

20-04-2022 16:20 Laatste update: 16:23

De blessure van Pedri is een grote domper voor FC Barcelona. De talentvolle middenvelder is pas negentien jaar, maar al van onschatbare waarde voor de ploeg van Xavi.

Opta heeft interessante statistieken gepubliceerd waaruit blijkt dat Barça het zonder Pedri een stuk zwaarder heeft dan wanneer de Spanjaard erbij is. De middenvelder was er dit seizoen twaalf keer bij in de competitie en in die wedstrijden werd er tien keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. In de negentien wedstrijden waarin hij afwezig was, wist Barça maar zeven keer te winnen en werden er twaalf keer punten verspeeld.

"De cijfers zeggen alles", vertelt Xavi op de persconferentie. "Hij is een cruciale speler. Hij is één van de middenvelders in de wereld die ons idee het beste begrijpt. Zijn blessure is een heel groot verlies, net zoals de kwetsuur van Ansu Fati was." Barça moet in de slot van de competitie alles op alles zetten om zich te plaatsen voor de Champions League. "De teleurstelling is voorbij, er is weer de illusie en de wil om het goed te doen. We zijn in een negatieve spiraal beland, maar daar moeten we nu uitkomen", besluit de trainer.