ADO komt niet verder dan gelijkspel, Volendam kan Eredivisie ruiken

19-04-2022 22:04

FC Volendam kan vrijdag promotie naar de Eredivisie veilig gaan stellen. ADO Den Haag verzaakte dinsdagavond in het restant van het gestaakte duel met Jong PSV, waardoor de club uit Noord-Holland nog maar drie punten verwijderd is van promotie.

ADO speelde dinsdagavond met 2-2 gelijk tegen Jong PSV. De wedstrijd met de Eindhovenaren werd een maand geleden gestaakt, nadat de lichtmasten uitgevallen waren. Er waren nog 64 minuten te spelen en de beloften van PSV verdedigden een 0-1 dankzij de goal van Johan Bakayoko. De wedstrijd ging iets later van start, omdat er wederom één lichtmacht niet goed genoeg werkte.

De Hagenezen begonnen sterk aan het restant van het gestaakte duel en kwamen in de beginfase tot een aantal goede mogelijkheden. Dit leverde echter geen gelijkmaker op. Kort na rust kwam de 1-1 alsnog, ADO-spits Thomas Verheydt schoot de bal tegen de touwen. De nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie kon niet lang genieten van de voorsprong, want vijf minuten later scoorde Nigel Thomas op prachtige wijze de 1-2 voor PSV.

Verheydt bezorgde zijn ploeg een punt door in de 66e minuut voor de 2-2 te tekenen. Door dit kostbare puntenverlies is Volendam na een overwinning op FC Den Bosch verzekerd van promotie naar de Eredivisie.