Nieuws

Verbazing over kort inhaalduel: 'Krankzinnige poppenkast dat wij hier nu staan'

Verbazing over kort inhaalduel: 'Krankzinnige poppenkast dat wij hier nu staan'

19-04-2022 19:55

Verbazing overheerst bij Bart Vriends na afloop van het inhaalduel met Vitesse. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord, waardoor Sparta met een 0-1 zege van het veld stapte. De verdediger spreekt van een 'krankzinnig' tafereel.

"Wat staan we hier te doen, eigenlijk?", begint de lachende Vriends aan zijn interview met ESPN. "Als het niet zo spannend en belangrijk was voor ons, had ik er vooral de lol en de gekte ervan ingezien. Dit is natuurlijk echt krankzinnig dat wij, jullie (ESPN, red.) en alle andere pers zijn uitgerukt om hier deze poppenkast te verslaan."

Toch is de zege een welkome opsteker voor Sparta, na aflopen weekend kansloos met 3-0 ten onder te zijn gegaan bij Fortuna Sittard. "Het is razend belangrijk voor ons. We hebben het heel serieus genomen."

Er stond veel druk op de wedstrijd, beaamt Vriends. "We hebben onderling wat akkefietjes met Vitesse. Dat hadden we ook al in de vorige ontmoeting, tussen een aantal spelers en het publiek met ons. Er wordt hier en daar wat olie op het vuur gegooid. Wat er ook gebeurt, ze zijn voor ons vandaag. Ik denk en hoop dat we dat hebben uitgestraald."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!