Nieuws

Aanvoerders reageren op inhaalduel: 'Knipperen en het was voorbij, heel vreemd'

Aanvoerders reageren op inhaalduel: 'Knipperen en het was voorbij, heel vreemd'

19-04-2022 19:03 Laatste update: 19:05

Danilho Doekhi en Adil Auassar keken na afloop van het inhaalduel tussen Vitesse en Sparta (0-1) vol verbazing terug op zes minuten voetbal. De blijdschap overheerst in Rotterdam. Dankzij de overwinning mogen drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie worden bijgeschreven. 

Na afloop van de 374 seconden voetbal stond Doekhi voor de camera's. "Een hele gekke ervaring", reageert de Vitesse-captain bij ESPN. De verdediger zag de Arnhemmers geen enkele kans creëren. "De tijd is natuurlijk heel kort. Het is helaas niet gebeurd. Het was zo voorbij. Het was knipperen en het was voorbij."

Auassar stond op zijn beurt een stuk opgewekter de verslaggever te woord. "De blijdschap is groot. We zijn hier heel content mee", zegt hij tegen de betaalzender. "Het is vreemd en apart. Je weet dat er een paar ballen komen die je goed moet verwerken. Wat ik zeg: heel vreemd, heel vreemd", benadrukt hij. "Gelukkig was het maar zes minuten."

De 3-0 nederlaag bij Fortuna Sittard is hard aangekomen bij Sparta. "We hoeven er niet om heen te draaien. We hebben een tik gehad tegen Fortuna, die we niet hadden verwacht", constateert de Sparta-aanvoerder. "Dat nemen we ons zelf kwalijk. Het worden nog belangrijke wedstrijden de komende tijd."

Sparta staat zestiende in de Eredivisie met nog vijf wedstrijden te gaan. De voorsprong op zowel de nummer zeventien (PEC Zwolle) als die op de nummer achttien (Willem II) bedraagt twee punten. Vitesse bevindt zich in niemandsland. De Gelderlanders lijken met FC Utrecht uit te gaan maken wie er als zesde eindigt op de ranglijst.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!