Nieuws

Schmidt gaat voor laatste prijs: 'Gat is slechts vier punten, alles is mogelijk'

Schmidt gaat voor laatste prijs: 'Gat is slechts vier punten, alles is mogelijk'

18-04-2022 16:23

Roger Schmidt gelooft nog steeds in de titelkansen van PSV. De Duitse trainer stelt dat alles nog mogelijk is na de beladen bekerwinst tegen koploper Ajax. 

Na de uitschakeling tegen Leicester City in de Conference League was het maar de vraag hoe de club uit Eindhoven zou reageren in de finale van de KNVB Beker. Dankzij twee uitstekende openingsfases in beide helften trok PSV uiteindelijk aan het langste eind. Trainer Schmidt is meer dan trots op zijn ploeg. 

"Ik ben zo trots coach te zijn van dit team", citeert Voetbal International. "Wat ik tegen Ajax heb gezien, was ongelooflijk. Alle spelers hebben gevochten, ze waren geduldig en we hebben goed voetbal gespeeld. Ze hebben een fantastische mentaliteit laten zien", zegt de trotse trainer, die komende zomer naar Benfica vertrekt. 

Schmidt vindt de overwinning terecht. "Ik vond het een fantastische finale. We hebben een beetje geluk gehad, maar we hadden zelf ook meer kunnen scoren. Uiteindelijk zijn we beloond voor onze moedige speelstijl."

Het verlies valt zwaar in Amsterdam, waar oud-PSV'er Mohammed Ihattaren nog zijn rentree maakte op het hoogste niveau. Schmidt denkt dat de dreun in de beker nog van grote invloed kan zijn in de titelrace. "Het gat is slechts vier punten dus alles is nog mogelijk. We krijgen nu drie normale weken met steeds één wedstrijd. Dat hebben we al een tijdje niet gehad. We gaan van de laatste wedstrijden genieten, zeker met dit gevoel van de gewonnen bekerfinale", besluit de trainer.