Nieuws

Ashley Cole slachtoffer van inbraak: 'Bedreigd om vingers ervan af te knippen'

Ashley Cole slachtoffer van inbraak: 'Bedreigd om vingers ervan af te knippen'

12-04-2022 15:46

Ashley Cole is begin januari 2020 slachtoffer geworden van een inbraak, waarbij de voormalig Engels international flink bedreigd werd. De rechtszaak tegen de overvallers loopt nog.

Eén van de overvallers zou de voormalig Engelse linksback van onder meer Arsenal, Chelsea en AS Roma bedreigd hebben om zijn vingers eraf te knippen met een tang. Cole werd vastgebonden met kabels en moest zich volledig uitkleden, op zijn onderbroek na. De

Er is inmiddels een hoofdverdachte in beeld, die onderdeel uitmaakt van een netwerk bestaande uit vier anderen. De vijf mannen zouden met een voorhamer zich een weg door het huis van Cole hebben gebaand.

De gebeurtenissen waren extreem traumatisch, zo vertelde openbaar aanklager Michael Brady in de rechtbank van Nottingham. "Mevrouw Canu (de vriendin van Cole, red.) verschool zich in een kleerkast en belde van daaruit naar de politie", zei hij. "Maar tijdens het gesprek werd ze gevonden door één van de inbrekers." Vervolgens zou ze haar partner vastgebonden hebben zien zitten.

De inbrekers zouden juwelen, mobieltjes en de sleutel van een BMW hebben buitgemaakt. De gedaagden ontkennen iedere vorm van betrokkenheid, waardoor de rechtszaak vervolgd wordt.