Nieuws

Klopp ziet strijd tussen Liverpool en City als Federer-Nadal en looft Guardiola

Klopp ziet strijd tussen Liverpool en City als Federer-Nadal en looft Guardiola

08-04-2022 12:51

Zondag staat er een kraker van jewelste op het programma in de Premier League: Liverpool gaat dan op bezoek bij Manchester City. The Reds-manager Jürgen Klopp denkt dat zijn ploeg gegroeid is door het surplus aan kwaliteit bij The Citizens en daarnaast bespreekt hij de groeiende rivaliteit.

"In sport helpt het om een sterke tegenstander te hebben, zeker op de lange termijn", vertelt de Liverpool-manager op de persconferentie. "Ik denk dat Nadal en Federer (tennissers, red.) ook genoten van hun rivaliteit. Ik wil niet zeggen dat ik dankbaar ben omdat Man City zo goed is, maar het heeft onze ontwikkeling zeker geen kwaad gedaan."

De 1-0 zege van Manchester City op Atlético Madrid heeft indruk op Klopp gemaakt. "Hij is de beste manager in de wereld en daar zijn we het allemaal over eens", stelt hij over zijn collega Guardiola. "Als iemand aan hem twijfelt, zou ik niet weten waarom dat zo is."

Wanneer Klopp wordt gevraagd of de huidige rivaliteit tussen Liverpool en Manchester City de grootste ooit is in de geschiedenis van de Premier League, antwoordt hij als volgt: "Wie vraagt dat?", waarop de Duitser duidelijk wordt gemaakt dat Liverpool-legende Jamie Carragher degene was die de vraag stelde. "Dan is het antwoord 'ja' natuurlijk!", reageert hij lachend.

Hij vervolgt op serieuzere toon. "De laatste vier jaar is het gat verkleind en dat is cool. We drijven elkaar tot op geweldige hoogtes. De consistentie van beide teams is echt gestoord. Wij hadden een topjaar toen we Premier League-kampioen werden en toen kon City niet bijblijven. Het laatste jaar was het gat opnieuw groot, wij hadden onze eigen problemen. We weten dat het moeilijk wordt", besluit Klopp.