Nieuws

Roep om Gorter door slechte vorm Onana: Het lijkt wel alsof hij het expres doet

Roep om Gorter door slechte vorm Onana: "Het lijkt wel alsof hij het expres doet"

05-04-2022 10:21

Andre Onana maakte afgelopen weekend in de wedstrijd tegen FC Groningen (1-3) weer geen sterke indruk, zagen ook Jan van Halst, Marco van Basten en Kees van Wonderen.

"Onana is met zijn hoofd ergens anders. Dat kan niet anders, als je voorheen zo goed hebt gekeept...", begint Van Halst bij het Ziggo-programma Rondo. "Hij werd bijna één van de beste keepers van de wereld genoemd. Ajax zit gevangen. Wie moeten ze anders opstellen?"

Kees van Wonderen stelt dat Erik ten Hag moet kiezen voor Jay Gorter. "Ik zou hem opstellen. Je moet ervoor met die jongens werken. Onana is potentieel een topkeeper. Ik durf niet te zeggen wat er met hem aan de hand is, maar hij heeft betere fases gehad."

Ook Van Basten ziet de Kameroener schutteren sinds zijn terugkeer. "Het lijkt wel alsof hij het expres doet. In dit geval heeft hij een jaar niet gespeeld, maar als jonge jongens naar het buitenland gaan en een halfjaar of een jaar niet spelen, dan ben je weg. Je moet er heel erg goed mee omgaan. Je ziet wat het doet, een jaar niet spelen."