Nieuws

Jansen ziet defensieve ingreep bij AZ goed uitpakken: 'Hij had schoonheidsfoutjes'

Jansen ziet defensieve ingreep bij AZ goed uitpakken: 'Hij had schoonheidsfoutjes'

03-04-2022 09:21

Sam Beukema had zaterdag tegen Vitesse ten faveure van Pantelis Hatzidiakos een basisplaats bij AZ. Trainer Pascal Jansen legde tegenover De Telegraaf uit dat dit om defensieve redenen gebeurde.

AZ won tegen Vitesse voor het eerst sinds 6 maart weer een duel in de Eredivisie (3-1). Dat Beukema de kans kreeg speelde daarin mogelijk een grote rol. "Ik heb goed gekeken naar de afgelopen periode", aldus Jansen. "En ik ben tot de conclusie gekomen dat we in laatste wedstrijden toch wat verdedigende stabiliteit misten. Daardoor liepen we onnodig tegen goals aan."

Hatzidiakos speelde de afgelopen duels niet heel zelfverzekerd en dat begon zijn tol te eisen bij AZ. "Iedereen kijkt door zijn eigen bril. Ik ben uitermate tevreden over de reeks die Panta heeft gespeeld. Maar als je daar goed doorheen kijkt, dan zitten daar toch wel wat schoonheidsfoutjes tussen. Op basis daarvan, plus het feit dat ik de stabiliteit wilde hervinden, heb ik de keuze gemaakt om Sam in deze wedstrijd aan Bruno te koppelen."

De van afgelopen zomer van Go Ahead Eagles overgekomen Beukema voelt zich goed bij de Alkmaarders. "De concurrentiestrijd is zeker aan. Gelukkig hebben we drie centrumverdedigers die aan elkaar gewaagd zijn. Maar ik voel dat het de goede kant opgaat", aldus de 23-jarige mandekker. "Ik had het deze week nog even teruggekeken, maar we hebben met mij in de basis nog nooit een wedstrijd verloren. Die ongeslagen reeks duurt nog even voort."