PSV herstelt gedeeltelijk van slechte eerste helft en speelt gelijk bij FC Twente

02-04-2022 20:44 Laatste update: 23:12

PSV heeft zich zaterdagavond in de vingers gesneden op bezoek bij FC Twente. De Eindhovenaren begonnen belabberd aan het duel met de nummer vier van de Eredivisie en keken binnen een half uur tegen een 3-0 achterstand aan. In de tweede helft probeerde PSV de stand nog recht te trekken en dit lukte in de blessuretijd: de Eindhovenaren trokken uiteindelijk een 3-3 gelijkspel over de streep.

Cody Gakpo en André Ramalho begonnen op de bank bij de bezoekers. Het publiek van FC Twente zorgde door een mooie sfeeractie voor een waanzinnig mooie middag. Op de tribunes waren de teksten 'Gevallen met de degradatie en weer opgestaan met de promotie. Twente komt eraan' te lezen. De thuisploeg moet zijn geïnspireerd door de teksten, want FC Twente beleefde een bliksemstart.

Joshua Brenet leek na enkele minuten Twente al op voorsprong te schieten, maar de treffer werd afgekeurd vanwege vermeend hands. Twente bleef druk zetten en kwam door Ricky van Wolfswinkel op een 1-0 voorsprong. Doelman Joël Drommel kwam te laat uit en de Twente-spits kon vrij binnentikken. Van Wolfswinkel besloot vijf minuten later het trucje te herhalen en zorgde voor een comfortabele voorsprong voor de Tukkers.

Michel Vlap zorgde na een klein half uur spelen voor de 3-0, wat een terechte tussenstand was. PSV speelde een onthutsend slecht eerste half uur. De laatste keer dat PSV binnen een half uur tegen een 3-0 achterstand aankeek, was tegen Ajax in 1994.

Joey Veerman zorgde voor rust nog voor de 3-1, wat enige soelaas bood aan de bezoekers uit Eindhoven. PSV begon na het slechte begin meer grip te krijgen op de wedstrijd. Twente wist na de aansluitingstreffer stand te houden en beide ploegen gingen met een ruststand van 3-1 de kleedkamers in.

In de tweede helft besloot trainer Roger Schmidt het om te gooien en kwamen Cody Gakpo en Noni Madueke binnen de lijnen. Gakpo bewees meteen zijn waarde door in de 53e minuut knap raak te schieten van afstand. PSV kwam op 3-2 en ging actief op zoek naar de gelijkmaker. Vlap schoot na ruim een uur op de lat, maar PSV werd gespaard door het aluminium.

PSV ging actief op zoek naar de gelijkmaker en doelman Lars Unnerstall kon zich onderscheiden door meerdere goede reddingen. In de blessuretijd ging het echter alsnog mis voor Twente: Olivier Boscagli kopte binnen na mistasten van Unnerstall en daardoor maakte PSV de comeback compleet. Na bijna honderd minuten spelen werd er afgefloten.

De Eindhovenaren weten daarmee een totale blamage te voorkomen, maar lijden tegelijkertijd onnodig puntverlies. Door het gelijkspel staat koploper Ajax nu op vier punten afstand. De Amsterdammers wisten eerder op de dag met FC Groningen af te rekenen. FC Twente komt naast Feyenoord op de derde plek terecht, maar keert terug naar plek vier als de Rotterdammers een resultaat behalen tegen Willem II.