Nieuws

Slot blij met complimenten Malacia en wil 'totale pressing' zien tegen Willem II

Slot blij met complimenten Malacia en wil 'totale pressing' zien tegen Willem II

01-04-2022 12:44

Feyenoord-trainer Arne Slot is tijdens de persconferentie voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Willem II van zaterdag ingegaan op de ontwikkeling die Tyrel Malacia doormaakt. Hij speelde sterk tijdens de interlands die hij namens Oranje afwerkte. Daarnaast geeft de oefenmeester zijn strijdplan tegen de Tricolores prijs.

Na afloop van het duel met Duitsland (1-1 gelijkspel), kreeg Malacia complimenten van bondscoach Louis van Gaal, die vond dat de verdediger zich uitstekend staande hield. "Daar was ik het zeker mee eens, ja", reageert Slot. De coach ziet de linksback zich wekelijks onderscheiden. "Ik vind hem verdedigend echt heel erg sterk, dat is hij al heel erg lang."

Van Gaal zei na afloop van het duel met Die Mannschaft dat Malacia de enige was die sterk aan de bal speelde in de eerste helft van de vriendschappelijke interland. "Dat vond ik heel erg leuk om te zien en te horen uit de mond van de bondscoach. Dat was voor hem denk ik een bevestiging dat hij op dat niveau aan de bal ook zo goed is. Dat zal ongetwijfeld ook een bevestiging zijn geweest voor wat clubs ergens anders op de wereld", reageert Slot met een knipoog op de vermeende interesse van Olympique Lyon in zijn vleugelverdediger.

Willem II-thuis
Slot vertelt hoe hij Feyenoord wil zien spelen tegen de Tilburgers. "Wij spelen totale pressing. Volgens mij is dat LvG-druk", besluit hij lachend. Achter de naam van Malacia stond een vraagteken, nadat hij niet helemaal okselfris terug was gekomen van Oranje. De Bergentheimer liet weten dat hij fit genoeg is om te starten, nadat hij geblesseerd was uitgevallen in het duel met Duitsland.