Nieuws

PSV heeft nieuws: club gaat niet door met zes spelers, twee verlengingen

PSV heeft nieuws: club gaat niet door met zes spelers, twee verlengingen

01-04-2022 12:24

PSV heeft via de officiële kanalen bevestigd dat de optie in het contract van Michal Sadílek is gelicht. De 22-jarige Tsjecht wordt dit seizoen verhuurd aan FC Twente en ligt nu tot medio 2023 vast in Eindhoven. Daarnaast zegde de club meerdere contracten op.

Clubs zijn volgens de CAO verplicht spelers die over een aflopend contract beschikken voor 1 april duidelijkheid te verschaffen over hun toekomst. Het lijkt erop dat de Brabanders het contract voornamelijk hebben verlengd om te voorkomen dat Sadílek aankomende zomer transfervrij de deur uitloopt. Jong PSV-doelman Tyrick Bodak's overeenkomst bij de huidige nummer twee van de Eredivisie is eveneens tot medio 2023 verlengd.

Zes spelers uit de jeugdopleiding hebben te horen gekregen dat hun toekomst elders ligt. Yunus Bahadir, Nathan Markelo, Nigel Thomas, Damian Timan, Cheick Touré, Dylan Hopman ontvingen alleen een ontslagbrief op de mat. 'Zij hebben een aflopend contract en te horen gekregen dat hun verbintenis niet zal worden verlengd', schrijft PSV in het persbericht.