Nieuws

Van den Brom kan weer aan de slag en tekent in het Midden-Oosten

Van den Brom kan weer aan de slag en tekent in het Midden-Oosten

31-03-2022 22:43 Laatste update: 23:06

John van de Brom heeft een nieuwe trainersklus te pakken. De dit seizoen bij KRC Genk ontslagen coach gaat aan de slag bij Al-Taawon.

De club uit Saoedi-Arabië wordt de derde buitenlandse club voor Van de Brom. Waar het voorheen clubs niet ver over de grens betrof (Anderlecht en KRC Genk, red.), vertrekt de trainer nu naar het Midden-Oosten. Al-Taawon staat momenteel dertiende in de Saoedische competitie en begeeft zich daardoor op glad ijs. De nummer veertien degradeert namelijk en de voorsprong op die plek bedraagt maar één punt. Van de Brom moet de ploeg dus in veilige haven weten te houden.

De oud-international werd eerder dit seizoen ontslagen bij Genk vanwege de tegenvallende resultaten. Na twee maanden thuis te hebben gezeten gaf de trainer tegenover Voetbal International al aan dat hij zin had in een nieuwe klus. "Ik heb wel weer lang genoeg thuis heb gezeten. Wat mij betreft kan ik weer beginnen." Met Al-Taawon is zijn wens nu vervuld.

Van de Brom was eerder in beeld bij verschillende Eredivisieclubs. Zo gaf de oud-trainer van onder meer FC Utrecht en AZ te kennen dat hij bij Willem II aan de slag had kunnen gaan, maar hen had afgewezen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!