Nieuws

Karsdorp over speciale band met teamgenoot: 'Praten elke dag en zijn close'

Karsdorp over speciale band met teamgenoot: 'Praten elke dag en zijn close'

31-03-2022 20:22

In een uitgebreid interview met Sky Sports Italia heeft Rick Karsdorp zich uitgelaten over de doelstelling voor het restant van het seizoen. De rechtsback van AS Roma gaat daarnaast in op de bijzondere band die hij met de Engelse spits Tammy Abraham onderhoudt.

AS Roma doormaakt in de Serie A wederom een teleurstellend seizoen en heeft geen moment meegedongen naar de Scudetto. Voor een eventuele top-vier klassering zijn de Romeinen afhankelijk van resultaten van de concurrenten. "Het is nog mogelijk, we zijn nog in de running", vertelt hij aan Sky. "Hetzelfde geldt voor de Conference League: die kunnen we winnen", aldus Karsdorp.

In de vorige ronde waren I Giallorossi over twee ontmoetingen te sterk voor Vitesse. "Jullie kennen allemaal onze ambities. Tegen Bodo telt alleen de overwinning", vertelt de Nederlander. In de groepsfase kwam AS Roma al eerder uit tegen de Noorse stuntploeg. Tijdens de uitwedstrijd liet FK Bodo/Glimt geen spaan heel van de Italianen: 6-1 was de bizarre uitslag in Noorwegen en in eigen huis kwam de ploeg van José Mourinho niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Met Abraham onderhoudt Karsdorp een bijzondere connectie. "Tammy is echt speciaal", vertelt de wingback. "Het is ongelooflijk dat hij 23 doelpunten scoort tijdens zijn eerste seizoen in Rome. Daarnaast is hij een goede kerel. We zijn close en we praten elke dag." Tot nu toe bereidde Karsdorp liefst vier treffers van de Engels international voor. Wat hem betreft blijft het daar niet bij. "Er zijn nog een paar wedstrijden te gaan, dus ik hoop van vier naar acht assists te gaan", besluit de rechtspoot met een knipoog.