Nieuws

'Zes potentiële Chelsea-kopers overgebleven: waarde op 3,5 miljard euro geschat'

'Zes potentiële Chelsea-kopers overgebleven: waarde op 3,5 miljard euro geschat'

21-03-2022 15:38 Laatste update: 17:56

Volgens GOAL.com zijn er zes potentiële kandidaten die Chelsea willen kopen. Het medium weet dat de waarde van de Londense club wordt geschat op het astronomische bedrag van ruim 3,5 miljard euro.

GOAL.com stelt dat de geïnteresseerden op korte termijn wordt teruggebracht tot drie partijen. De Raine Group, een in New York gevestigde investeringsbank, regelt de verkoop van de club. 'Er zijn gevoelens bij Chelsea dat een consortium uit de Verenigde Staten de strijd gaat winnen', schrijft de internationale voetbalwebsite.

Onder meer de iconische Chelsea-verdediger John Terry zou op de nominatie staan om de huidige werkgever van voormalig Ajacied Hakim Ziyech te kopen. Hij fungeert als het publieke gezicht van het consortium True Blues. Voor een bedrag van driehonderd miljoen euro zouden zij zich van tien procent van de aandelen willen verzekeren.

Roman Abramovich wil van de club af, aangezien hij warme banden onderhoudt met de Russische president Vladimir Poetin. Sinds Rusland Oekraïne begon te annexeren op 24 februari is er hard opgetreden tegen vermogende Russen door zowel het Verenigd Koninkrijk als de Europese Unie. Abramovich besloot in een eerder stadium al af te treden als directeur bij Chelsea en zette vervolgens de club te koop.