Opstellingen

Feyenoord op volle oorlogssterkte voor Klassieker: weer basisplaats voor Dessers

Feyenoord op volle oorlogssterkte voor Klassieker: weer basisplaats voor Dessers

20-03-2022 13:31

Feyenoord is vrij van de coronaperikelen voor De Klassieker met Ajax. Trainer Arne Slot is eveneens weer van de partij, nadat hij hersteld is van een besmetting met het virus.

Doordat Justin Bijlow voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld met een voetblessure, maakt Ofir Marciano de opwachting tussen de palen. In de verdediging zijn geen verrassingen te bespeuren: Slot kiest voor de vertrouwde vier namen achterin.

Op het middenveld is er een plek weggelegd voor aanvoerder Jens Toornstra, waar voorin Cyriel Dessers Bryan Linssen opnieuw uit de basis verdringt. Afgelopen donderdag was de Belgische goaltjesdief nog goed voor de openingstreffer namens Feyenoord tegen Partizan Belgrado (3-1 winst) in de strijd om de Conference League.

Linssen wist als invaller eveneens het net te vinden. Daarnaast begint Alireza Jahanbakhsh opnieuw op de bank: Arsenal-huurling Reece Nelson mag zich vanaf de eerste minuut laten zien. De ontmoeting met Ajax in de Johan Cruijff Arena begint zondag om 14.30 uur.

De opstelling:
Marciano; Geertruide, Senesi, Trauner, Malacia; Aursnes, Toornstra (C), Til; Nelson, Dessers, Sinisterra;