Opinie

Jansen oneens met Ten Hags uitleg over Ajax-tegengoals: 'Dat is trainerstaal'

Jansen oneens met Ten Hags uitleg over Ajax-tegengoals: 'Dat is trainerstaal'

14-03-2022 17:34

Dat Ajax de laatste weken veek tegengoals kreeg, komt doordat de Amsterdammers last hadden van blessures in de verdedigende as. Dat zegt Ajax-watcher Freek Jansen tegenover Voetbal International.

"Ja natuurlijk hebben de vele tegengoals van Ajax de laatste weken te maken met de afwezigheid van Jurriën Timber en Edson Álvarez" aldus Jansen. Erik ten Hag wilde deze connectie niet leggen op de persconferentie. "Dat is gewoon trainerstaal. Hij kan moeilijk zeggen dat die gasten die de afgelopen weken speelden er niets van kunnen."

"Dat is natuurlijk ook niet zo. Ook deze jongens hebben de afgelopen jaren bewezen het niveau van Ajax aan te kunnen. Alleen de basiself zat gewoon heel stevig in elkaar. Sinds Benfica-uit is daar hapering in gekomen. Het positieve van morgenavond (dinsdag, red.) is dat Ten Hag niet hoeft te gaan sleutelen."

De coach van Ajax meldde op de persconferentie dat alle spelers fit zijn voor het allesbeslissende Champions League-duel met Benfica dinsdagavond. Alleen de langdurig geblesseerde Sean Klaiber, Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter ontbreken.