PSV wint nipt in Utrecht en brengt gat met Ajax terug naar twee punten

13-03-2022 16:58

PSV heeft zondagmiddag het gat met koploper Ajax weer tot twee punten gebracht. Op bezoek bij FC Utrecht werd het 0-1 door een goal van Eran Zahavi.

Door de 2-3 overwinning van Ajax op SC Cambuur eerder dit weekend, kon PSV zich geen puntverlies permitteren. Roger Schmidt koos in de Domstad voor Ritsu Doan en Erick Gutiérrez. Dit ging ten koste van Noni Madueke en Joey Veerman. De thuisploeg verscheen ook gehavend aan de aftrap en trad aan met Djevencio van der Kust, Tommy St. Jago en Remco Balk.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de kant van FC Utrecht. De eerste twee mogelijkheden waren voor Balk, maar de aanvaller wist de kansen niet te benutten. Aan de kant van de Eindhovenaren was Armando Obispo gevaarlijk met een goede kopbal, maar de centrale verdediger zag zijn inzet gekeerd worden door een goed keepende Fabian de Keijzer. Verder gebeurde er vrij weinig in de eerste helft.

Vlak na rust was het wel raak voor de bezoekers. Op aangeven van Cody Gakpo tikte Zahavi de 0-1 binnen. Na de openingstreffer creëerden beide teams geen echte kansen meer waardoor PSV de drie punten meeneemt naar Eindhoven en het gat met Ajax verkleint tot twee punten.