Nieuws

Forse tegenvaller FC Utrecht: Veerman loopt zware blessure op

Forse tegenvaller FC Utrecht: Veerman loopt zware blessure op

08-03-2022 12:37 Laatste update: 12:39

FC Utrecht moet het de komende maanden stellen zonder Henk Veerman. De spits heeft in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles een enkelblessure opgelopen.

De blessure van Veerman is een forse tegenvaller voor FC Utrecht. De spits, die in de winter overkwam van sc Heerenveen, was de laatste weken verzekerd van een basisplaats.

"In de slottellen van de eerste helft ging ik een luchtduel aan met Go Ahead Eagles-keeper Andries Noppert", legt Veerman uit. "Bij het neerkomen bezeerde ik me. Ik voelde direct een hevige pijn, maar kon de aard en ernst van mijn kwetsuur nog niet inschatten."

"De voorbije dagen is uit onderzoek gebleken dat ik een enkelblessure heb die me de komende maanden langs de kant houdt. Ik baal ontzettend van deze situatie, maar heb de knop inmiddels omgezet: ik ga er alles aan doen zo snel mogelijk, en hopelijk dit seizoen nog, weer inzetbaar te zijn."


Naast het verlies van Veerman verloor FC Utrecht afgelopen zaterdag ook twee punten in Deventer. Nadat Go Ahead Eagles door Luuk Brouwers vroeg op voorsprong was gekomen, maakte Moussa Sylla in de slotfase gelijk. Aankomende zondag staat de kraker op het programma tegen PSV.