Nieuws

Zinchenko houdt het niet droog bij BBC: 'Daar zijn geen woorden voor'

Zinchenko houdt het niet droog bij BBC: 'Daar zijn geen woorden voor'

05-03-2022 11:53

Oleksandr Zinchenko heeft het heel zwaar met de huidige gebeurtenissen in zijn thuisland Oekraïne. De Manchester City-speler vertelt in gesprek met BBC geëmotioneerd hoe hij zich sinds de Russische invasie van Oekraïne voelt.

Zinchenko wil meer bewustzijn creëren van wat er momenteel speelt in zijn vaderland. Naar eigen zeggen is dat zijn 'missie'. "Al vertrek ik met mijn auto van het trainingsveld, het maakt niet uit. Ik begin gewoon met huilen vanuit het niets. Stel je voor dat de plek waar je bent geboren en opgegroeid ineens helemaal leeg is. Er is niks meer...", vertelt de linksback verdrietig.

Niet alleen de normale burger verdedigt zich tegen de Russische troepen, ook bekende gezichten als wereldkampioen boksen Wladimir Klitschko en Sheriff Tiraspol-trainer Yuriy Vernydub mengen zich in de strijd. Het maakt Zinchenko trots. "Ik ben heel trots om een Oekraïner te zijn. Als je ziet hoe de mensen vechten voor hun leven... Daar zijn geen woorden voor. Ik ken de mentaliteit van mijn landgenoten. Ze sterven liever dan dat ze zich overgeven."