Nieuws

Koopmeiners krijgt lofzang na dubbeslag: 'Eén van de beste aankopen van Serie A'

Koopmeiners krijgt lofzang na dubbeslag: 'Eén van de beste aankopen van Serie A'

01-03-2022 09:43

Teun Koopmeiners beleefde maandag een verjaardag om nooit te vergeten. Mede dankzij twee doelpunten van de jarige Nederlander won Atalanta Bergamo overtuigend met 4-0 van Sampdorai. Bij de Italiaanse media staat de middenvelder er uitstekend op: hij wordt één van de beste Serie A-aankopen van dit seizoen genoemd.

Rond het half uur en na een half uur spelen tekende Koopmeiners voor zijn treffers van de avond. Beide doelpunten kwamen overigens van zijn zwakkere rechtervoet. 'Hij is een overweldigende middenvelder, hij is één van de beste nieuwe gezichten in de competitie', schrijft Eurosport Italia. De Oranje international wordt met een 7,5 voor zijn optreden het best beoordeeld van alle spelers op het veld.

La Gazzetta dello Sport zag Atalanta Bergamo 'totaal overheersen' in de thuiswedstrijd en schrijft die prestatie voornamelijk op het conto van Koopmeiners. Ook Corriere dello Sport zag de jarige Job uitblinken en rept over een 'perfecte prestatie' van de middenvelder die offensief ingesteld speelde.

De Nederlander krijgt van Il Giorno eveneens een 7,5 voor zijn glansrol en is lovend. 'De Nederlander was de beste speler op het veld. Hij is een steunpilaar op wie de ploeg kan leunen. Hij is een speler met fluweelzachte voeten en is koelbloedig als dat nodig is.' Tuttomercatoweb gaat met een 8 nog een stapje verder. 'Een dubbelslag op een onverwacht productieve avond. In Nederland scoorde hij al regelmatig, nu laat hij dat ook in Italië zien. Wat een aankoop', besluit het medium.