Nieuws

Achtste finales Europa League leveren bijzonder veel Nederlandse tintjes op

Achtste finales Europa League leveren bijzonder veel Nederlandse tintjes op

25-02-2022 12:22 Laatste update: 12:45

De loting voor de achtste finales van de Europa League heeft enkele prachtige affiches opgenomen. Zo heeft elke ontmoeting minimaal één Nederlands tintje. Meest in het oogspringende duel is vanuit Nederlands perspectief de ontmoeting tussen Bayer Leverkusen en Atalanta Bergamo, waar maar liefst zeven landgenoten in actie kunnen komen. Peter Bosz wacht een zware opgave, waar Frenkie de Jong en consorten het met FC Barcelona tegen Galatasaray opneemt.

Als eerste kwam het Rangers FC van trainer Giovanni van Bronckhorst uit de koker. De Schotten lootten relatief licht met Rode Ster Belgrado als opponent. Vervolgens werd duidelijk dat AS Monaco - met Myron Boadu in de gelederen - het opneemt tegen SC Braga, de huidige nummer vier van de Portugese competitie. 

Voor het Olympique Lyon van oefenmeester Bosz wacht met FC Porto een zware kluif. Vervolgens kwam er een bijzonder Nederlands getinte ontmoeting uit de koker. Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer van Atalanta Bergamo treffen Bayer Leverkusen met Daley Sinkgraven, Mitchel Bakker, Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah in het elftal.

Met Sevilla - West Ham United kwam er vervolgens opnieuw een prachtpot uit de koker. Met zes eindoverwinningen in Europa's tweede clubtoernooi zijn de Rojiblancos recordhouder. FC Barcelona met Luuk de Jong, Memphis Depay, Sergiño Dest en Frenkie de Jong treft het Galatasaray van Nederlanders Ryan Babel en Patrick van Aanholt.

RB Leipzig speelt tegen het Russische Spartak Moskou van Quincy Promes en als laatste duel werden Real Betis en Eintracht Frankfurt aan elkaar gekoppeld. Bij de Duitsers staat Sam Lammers op huurbasis onder contract. 

De volledige loting
Rangers FC-Rode Ster Belgrado
Sporting Braga-AS Monaco
FC Porto-Olympique Lyon
Atalanta Bergamo-Bayer Leverkusen
Sevilla-West Ham United
FC Barcelona-Galatasaray
RB Leipzig-Spartak Moskou
Real Betis-Eintracht Frankfurt