Southampton vecht zich knap terug en vertrekt met punt uit Manchester

12-02-2022 17:00

Southampton heeft zaterdagmiddag op knappe wijze een punt overgehouden aan het uitduel met Manchester UnitedThe Red Devils kwamen aanvankelijk op voorsprong, maar speelden zoals wel vaker een mindere tweede helft. Op Old Trafford werd het 1-1.

United kent momenteel een mindere periode in de Premier League en wisten ook tegen Southampton geen sterke wedstrijd neer te zetten. De thuisploeg kwam echter wel na twintig minuten spelen op voorsprong. Na een goede aanval wist Marcus Rashford de bal bij Jadon Sancho neer te leggen die wel raad wist met de intikker. Zowel United als Southampton zetten in de eerste helft goed druk op de tegenstander wat voor een aantrekkelijke eerste helft zorgde. The Saints hadden zeker kansen om de gelijkmaker in de eerste 45 minuten te bewerkstelligen, maar doelman David de Gea lag iedere keer goed in de weg.

Southampton was in de eerste helft ondanks de achterstand zeker niet de mindere partij en liet zich in de tweede helft meteen van zijn beste kant zien. Drie minuten na het startsignaal wist Mohamed Elyounoussi zijn ploeggenoot Che Adams te bereiken met een heerlijke steekpass. Adams maakte gretig gebruik van de kans en schoot via de binnenkant van de paal binnen, waarmee de stand weer gelijk werd getrokken. Twintig minuten voor tijd wist Cristiano Ronaldo raak te koppen uit een vrije schop, maar de Portugese vedette stond buitenspel. Ronaldo heeft inmiddels al zes wedstrijden niet gescoord voor de club uit Manchester.

In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Harry Maguire nog een goede kopkans, maar doelman Fraser Forster had een geweldige redding in huis. Zowel De Gea als Forster blonken uit in deze wedstrijd, waardoor de stand slechts op 1-1 bleef steken.

Door het gelijke spel staat Manchester United slechts één punt voor op rivaal Arsenal. De Londense club heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld en wist donderdagavond nog te winnen van Wolverhampton Wanderers. Southampton doet goede zaken met het gelijke spel en staat op de tiende plaats.