Nieuws

'Bijzondere Azpilicueta-clausule maakt weg vrij voor Barça-transfer Mazraoui'

'Bijzondere Azpilicueta-clausule maakt weg vrij voor Barça-transfer Mazraoui'

11-02-2022 11:42

Nouassir Mazraoui mag zich nog altijd verheugen in de belangstelling van FC Barcelona. De rechtsback van Ajax beschikt over een aflopend contract waardoor het hem vrijstaat om een overeenkomst te tekenen bij een andere club. Een opmerkelijke clausule in het contract van César Azpilicueta maakt mogelijk de weg vrij voor een transfer Mazraoui.

Alhoewel Azpilicueta maar wat graag de overstap maakt en inmiddels mondeling akkoord is met FC Barcelona over een transfervrije overgang deze zomer, is witte rook nog altijd uitgebleven. Chelsea kan voor een kink in de kabel zorgen. Het Spaanse Marca weet dat de club over een eenzijdige optie beschikt om het contract met twee seizoenen te verlengen, waardoor de transfervrije overstap naar de Blaugranas niet doorgaat. De huidige Chelsea-aanvoerder gaat hierover in gesprek met de beleidsbepalers bij The Blues, weet de krant.

Mocht de komst van Azpilicueta onverhoopt niet mogelijk blijven, komt Mazraoui opnieuw in beeld. Inmiddels is het een publiek geheim dat FC Barcelona de Marokkaans international graag ziet komen. De komst van beide backs behoort ook tot de mogelijkheden, volgens Marca. Gezien de aanwezigheid van Dani Alves en Sergiñho Dest bij de Catalanen lijkt dat echter onwaarschijnlijk, aangezien de club reeds over twee rechtsbacks beschikt.