Nieuws

Burak Yilmaz houdt het voor gezien: Maand na aankondigen stapt hij op bij Besiktas

Burak Yilmaz houdt het voor gezien: Maand na aankondigen stapt hij op bij Besiktas

10 november - 10:45

Exact één maand nadat hij was aangekondigd is het alweer klaar voor Burak Yilmaz. Hij stapt zelf op bij Besiktas na teleurstellende resultaten. De Turkse spits was naar voren geschoven nadat Senol Günes was ontslagen.

Besiktas speelde vijf wedstrijden onder de leiding van Yilmaz. Er werd slechts één keer gewonnen en vier keer verloor de ploeg. Daardoor is Kara Kartallar terug te vinden op de vijfde plaats in de Turkse competitie. Het gat naar koploper Galatasaray bedraagd twaalf punten. Voor Yilmaz was het zijn eerste klus als hoofdtrainer. In de zomer van 2023 besloot de spits plotseling te stoppen met voetballen. Hij had toen nog officieel een contract bij Fortuna Sittard tot 2027.

'Wij danken Burak Yilmaz voor zijn inspanningen en wensen hem veel succes in zijn toekomstige loopbaan', schreef Besiktas in een statement op de clubwebsite. Het was alweer de zesde trainer die de club versleet in vier jaar tijd.

Op zondag moet de club wel weer in actie komen in de Turkse Super Lig. Het thuisduel tegen Istanbul Başakşehir staat dan op de planning. In Europa presteert de club ook niet. Na wederom een verlies tegen FK Bodø/Glimt staat Besiktas laatste in groep D van de Conference League met slechts één punt uit vier wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!