PSV-talenten geven goede voorbeeld in Youth League en verslaan RC Lens

08-11-2023 16:00

Het Youth League-elftal van PSV heeft woensdagmiddag het goede voorbeeld gegeven tegen de leeftijdsgenoten van RC Lens. De talenten uit Eindhoven waren met 2-0 te sterk voor de bezoekers uit Frankrijk.

De Onder-19 van PSV ging als nummer twee met vier punten de strijd aan met koploper RC Lens, die al negen punten wist te verzamelen. Na een kwartier spelen opende Emir Bars de score voor de talentenploeg van PSV. Een minuut voor rust breide Youth League-debutant Jesper Uneken de score uit. Zo ging PSV met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in.

In het laatste kwartier van de wedstrijd dacht PSV via Tay Abed op een 3-0 voorsprong te komen, maar na een botsing met de doelman van Lens werd het doelpunt afgekeurd. Zo bleef het uiteindelijk bij 2-0, waardoor PSV de tweede overwinning wist te boeken van het Youth League-seizoen. Dankzij de overwinning zijn de talenten uit Eindhoven nu terug te vinden op plek twee met zeven punten, twee minder dan de koploper uit Lens. Verderop in de groep speelde Arsenal en Sevilla met 1-1 gelijk. De koploper plaatst zich automatisch voor de kwartfinales van het jeugdtoernooi.