Exclusive

Zo verliepen de eerdere ontmoetingen van PSV tegen Franse clubs

08-11-2023 14:57

PSV neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen RC Lens. Het is voor de Eindhovenaren de 38e keer dat het op internationaal niveau een Franse tegenstander treft. Hoe de eerdere ontmoetingen met clubs uit de Franse competitie verliepen, zet Voetbalnieuws op een rijtje.

Voor PSV is het de eerste keer ooit dat het bezoek krijgt van RC Lens. Op bezoek in Lens moest de ploeg van Peter Bosz in oktober van dit jaar genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Een jaar eerder trof het nog AS Monaco in de voorronde van de Champions League. Na 1-1 te hebben gespeeld op bezoek in de dwergstaat, vond er in eigen huis een waar spektakel plaats. Even leek het helemaal mis te gaan, als Wissam Ben Yedder in de 70e minuut de 1-2 maakt. Echter weet Érick Gutiérrez in de laatste minuut van de reguliere wedstrijd nog de gelijkmaker te maken en moet er worden verlengd. Luuk de Jong is de held van de avond, als de spits in de 109e minuut voor de winnende 3-2 zorgt.

In de Champions League is het bezoek van RC Lens de negentiende keer dat PSV een Franse tegenstander treft in het miljarenbal. In totaal trof PSV al 37 keer een tegenstander uit de Franse competitie. De Eindhovenaren houden er niet al te beste herinneringen aan. Zo won het tien van de ontmoetingen en verloor het er elf. Zestien keer eindigde een ontmoeting met Fransen in een gelijkspel. Het scoren ging de Eindhovenaren met 36 doelpunten ook minder af dan Franse tegenstanders met in totaal veertig treffers tegen PSV.