Kees van Wonderen ziet ook een vormdip Oranje-keeper Andries Noppert

Vormdip Noppert blijft niet onopgemerkt: 'Toen pakte hij punten voor ons'

6 november om 07:30

Andries Noppert is uit vorm en dat merkt ook zijn trainer Kees van Wonderen. Ook in het duel met Ajax maakte de doelman geen indruk. De manager van Heerenveen hoopt dat zijn keeper snel terugkeert naar zijn oude vorm, zo vertelde hij voor de camera's van ESPN.

"Ik begrijp wat je bedoelt, dat gevoel heb ik ook wel een beetje. We moeten met hem praten, met hem trainen en vertrouwen geven. Hij heeft laten zien dat hij een bijzondere keeper kan zijn. Toen pakte hij punten voor ons, nu is het lastiger", vertelt Van Wonderen.

Hoewel zijn conclusie hard klinkt, wilt de hoofdtrainer van de Friezen het nog niet over het lot van de boomlange keeper hebben. "Wij zijn ook mensen. Ik denk dat ieder individu recht heeft om te leren van dat wat er gebeurt. Je hoeft niet meteen mensen af te schrijven en af te rekenen. Er zitten wel jongens achter die vechten voor hun plek, maar ik wil eerst de oude Andries naar boven trekken. Hiervoor pakte hij punten, nu is dat niet zo."

Noppert startte in alle elf de Eredivisie wedstrijden die Heerenveen dit seizoen speelde. In totaal kreeg hij 2.3 goals per wedstrijd tegen, met als dieptepunt de 6-1 nederlaag op bezoek bij Feyenoord. Aankomende zaterdag mag hij het opnieuw laten zien. Dan wacht een uitwedstrijd naar Vitesse.