Nieuws

Heerenveen geërgerd door Ajax: 'Ze doen alsof ze de Champions League winnen'

Heerenveen geërgerd door Ajax: 'Ze doen alsof ze de Champions League winnen'

05-11-2023 19:54 Laatste update: 19:55
3

Luuk Brouwers heeft zich zondagmiddag mateloos geërgerd aan Ajax. De speler van sc Heerenveen ging met zijn ploeg met 4-1 onderuit in Amsterdam, maar vindt dat de tegenstander enorm overdreef na de doelpunten die in de slotfase vielen. 

Brouwers meldde zich na afloop van het duel bij ESPN en spreekt van een geflatteerde uitslag. "Ik denk dat iedereen dat wel heeft gezien. Op het laatst vallen we gewoon uit elkaar. We gaan dingen doen die we niet hebben afgesproken. Er ontstaan ruimtes, we laten de verdediging stikken. En, ja dan lopen zij (Ajax, red.) hier weg van het veld alsof ze de Champions League-finale gewonnen hebben."

De maker van de 2-1 stoort zich daaraan. "Ja, enorm. Als je een bepaalde realistische blik hebt op de wedstrijd, dan vind ik dat niet terecht." Dat Ajax een aantal dagen geleden nog op de laatste plaats stond, interesseert hem niet zoveel. "Ze zijn Ajax, hè. Dat zeggen ze toch?"

Volgens Brouwers had Heerenveen meer uit de wedstrijd kunnen halen. "In de rust zeiden we tegen elkaar dat er bizar veel ruimtes liggen om te voetballen en wij hebben de kwaliteiten. Op een gegeven moment gingen ze in de eerste helft wat anders doen, met twee controlerende middenvelders. Daardoor kwam Sahraoui wat minder vrij. Maar dat losten we goed op met onze twee zessen en voetbalden wij ons er eigenlijk continu onderuit. Het is echt heel zonde dat we hier hebben verloren."