Nieuws

Cocu heeft geen goed woord over voor Vitesse: 'Ze laten de trainer in de steek'

Cocu heeft geen goed woord over voor Vitesse: 'Ze laten de trainer in de steek'

5 november - 14:02 Laatste update: 14:22

Geen spaan liet Phillip Cocu heel van zijn Vitesse. De Arnhemmers verloren volkomen kansloos met 5-1 op bezoek met Go Ahead Eagles en zijn positie komt steeds meer ter discussie te staan. Na de wedstrijd was de manager duidelijk gefrustreerd. 

"Dit is zeer bitter. Ik begrijp de woede van de supporters absoluut", stelt de coach. Na de wedstrijd werd de spelersbus door een groepje supporters ook opgewacht volgens De Gelderlander. Die woede voelt Cocu ook steeds meer. "Ik weet dat mijn positie bij de aanhang nu ter discussie staat. Ik begrijp de frustraties en boosheid. Die heb ik ook, als ik dit zie. En dat zit in de wijze waarop we de tegengoals krijgen. En helemaal in de laatste fase, waarin we de zaak laten lopen. Ze laten de trainer in de steek. Zo voelt dat."

De strijd volledig opgeven wilt Cocu nog niet. "Ik ben strijdbaar. Maar dit is echt zwaar teleurstellend. Ik zie dit ook niet zomaar als een nederlaag. Dit moet ik wel een plek geven. Een wedstrijd verliezen kan. Maar dit kan ik niet hebben. Dit komt niet door de fout van Eloy. Ik heb te veel zaken gezien die niet door de beugel kunnen."

Door de nederlaag staat Vitesse onder de degradatiestreep. De ploeg kan zomaar aan het einde van het voetbalweekend de rode lantaarn dragen, maar op dit moment is Vitesse de nummer zeventien van de Eredivisie. Van de laatste tien duels won Vitesse slechts één keer. Volgende week zaterdag neemt Cocu het met zijn manschappen op tegen Heerenveen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!