Reactie

Matchwinner Nieuwkoop maakte eerste voor Feyenoord: 'Ging aan me knagen'

Matchwinner Nieuwkoop maakte eerste voor Feyenoord: 'Ging aan me knagen'

04-11-2023 21:17

Bart Nieuwkoop was zaterdagavond de matchwinner voor Feyenoord. De rechtsback van de Rotterdammers maakte de winnende treffer in de moeizame uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk: 1-2. Het was zijn eerste in het shirt van de Rotterdammers, en dat lucht op.

"Het doet me veel, ik heb er heel lang op moeten wachten", aldus Nieuwkoop na afloop voor de camera's van ESPN. In de 64e minuut brak hij de ban, nadat Feyenoord in de eerste helft nog op achterstand kwam. "Op een gegeven moment ging het aan me knagen. Je wil hem maken. Dat hij vandaag valt is lekker. Ik ben er heel blij mee."

De zege was volgens hem een antwoord op de 2-1 nederlaag tegen FC Twente van afgelopen week. “Ja, zeker. Dat is wat de trainer heeft gezegd", aldus de vleugelverdediger. "Moeizame wedstrijden moet je op karakter winnen. Dat werd nogmaals benadrukt in de rust. Dit zijn belangrijke wedstrijden. Je kan niet altijd met mooi voetbal winnen."

Door de driepunter verkleint Feyenoord het gat met koploper PSV weer tot zeven punten, al staat het wel op de derde plaats. FC Twente kan daar zondag nog overheen, als het weet te winnen van FC Utrecht. Feyenoord speelt komende dinsdag in de Champions League tegen Lazio. De zondag daarop wacht de kraker tegen AZ.