Liverpool bekert probleemloos door, teruggekeerde Elliott scoort

06-02-2022 14:57

Liverpool FC heeft zondagmiddag eenvoudig de vijfde ronde van de FA Cup bereikt. Championship-ploeg Cardiff City wist in de eerste helft nog stand te houden, maar werd na rust alsnog over de knie gelegd: 3-1.

Virgil van Dijk had met zijn ploeg in de eerste helft weinig de duchten van de nummer twintig van de Championship, maar The Reds kwamen zelf ook niet veel verder dan een paar afgeslagen schoten. Trent Alexander-Arnold nam voor The Reds een vrije trap op een gunstige plek, maar schoot hoog over. De twee teams gingen doelpuntloos naar de kleedkamer na het rustsignaal.

In de tweede helft hoefde het publiek niet lang te wachten op een treffer: Diogo Jota zorgde in de 53e minuut voor de bevrijdende 1-0. Vijf minuten later kwam Harvey Elliott in het veld. De pas negentien jarige middenvelder raakte in september van vorig jaar zwaar geblesseerd aan zijn enkel en maakte vandaag zijn rentree, tot grote blijdschap van het publiek.

Na ruim een uur spelen pakte de nieuwe aankoop van Liverpool, Luis Díaz, slim de bal af op de achterlijn en gaf hij hem voor. Takumi Minamino reageerde het snelst en schoof de bal hard binnen. Tien minuten later nam Harvey Elliott knap de bal aan en vuurde hij knap uit de draai de bal in de hoek, waarmee zijn rentree compleet was. Rubin James Colwill zorgde nog voor de eretreffer van The Bluebirds, maar Liverpool gaf niets meer weg en bekert door.