Ten Hag kruipt op bezoek bij Fulham door het oog van de naald en boekt late zege

04-11-2023 15:30

Manchester United heeft zaterdagmiddag een zwaarbevochten overwinning op Fulham geboekt. De mannen van Erik ten Hag kwamen pas in de 90e minuut op een voorsprong. Bruno Fernandes kroonde zich met een afstandsschot tot matchwinner. Zo staan The Red Devils na elf wedstrijden op achttien punten en is de top vijf weer in zicht.

Het leek weliswaar een gemakkelijke middag voor de mannen van Ten Hag te worden, toen Scott McTominay na acht moeten voor de openingstreffer leek te tekenen. Echter werd de treffer van de Schot na een lang overleg tussen de arbitrage en de VAR afgekeurd. Het lukte United niet om tijdens de overige veertig minuten in de eerste helft het net te vinden. Zo ging het met een tussenstand van 0-0 richting de kleedkamer.

Ten Hag begon de tweede helft met dezelfde elf namen. Na een uur spelen greep de Nederlandse oefenmeester toch in een haalde Antony aan de kant. De Braziliaan ging onder boe-geroep naar de kant en werd vervangen door Facundo Pellistri, die al snel op jacht ging naar en doelpunt. Tien minuten voor tijd greep Ten Hag wederom in, dit keer met een dubbele wissel. Zo gingen Rasmus Hojlund en Christian Eriksen naar de kant en werden Mason Mount en Anthony Martial in gebracht om een doelpunt te kunnen forceren. De jacht op een doelpunt werd zo nadrukkelijk ingezet.

Het forceren van Ten Hag lukte, waarna Bruno Fernandes in de 90e minuut van afstand raak schoot en United zo op een 0-1 voorsprong zette. Het betekende na pijnlijke nederlagen tegen Manchester City en Newcastle United weer een lichtpuntje voor de ploeg van Ten Hag.