Nieuws

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest voor verrassende wijziging

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest voor verrassende wijziging

05-11-2023 07:39 Laatste update: 09:18

Na de overwinning op FC Volendam, wacht er zondagmiddag voor Ajax een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Vermoedelijk voert interim-trainer John van ’t Schip één verrassende aanpassing door in zijn basiselftal.

Zo lijkt de van een blessure teruggekeerde Jay Gorter weer in de basis van Ajax te starten. De doelman moest drie wedstrijden van Ajax aan zich voorbij laten gaan, maar lijkt tegen SC Heerenveen weer onder de lat plaats te nemen. Dit zal betekenen dat Diant Ramaj, die het naar behoren deed, weer plaats zal nemen op de reservebank In de verdediging lijkt er na zijn sterke debuut weer een plek voor Ar'Jany Martha te zijn weggelegd. Anton Gaaei, Josip Sutalo en Jorrel Hato lijken de rest van de verdediging in te gaan vullen.

Om het middenveld lijkt Van ’t Schip wederom te kiezen voor Branco van den Boomen, Kenneth Taylor en de IJslandse Kristian Hlynsson, die tegen FC Volendam op het middenveld de touwtjes in handen hadden. In de aanval zullen Steven Berghuis, Brian Brobbey en Steven Bergwijn voor de doelpunten moeten zorgen. Laatstgenoemde zorgde donderdagavond nog voor de openingstreffer in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax ontvangt zondagmiddag om 16.45 de bezoekers uit Heerenveen, die uit tien wedstrijden tien punten wisten te verzamelen.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Gorter; Gaaei, Sutalo, Hato, Martha; Van den Boomen, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.