Nieuws

Betrokkenen NEC reageren op eerbetoon Dost: 'Ik kreeg er kippenvel van'

Betrokkenen NEC reageren op eerbetoon Dost: 'Ik kreeg er kippenvel van'

3 november - 13:47

NEC heeft een eerbetoon voor Bas Dost georganiseerd voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen Roda JC. Ook de supporters kwamen met een mooi gebaar. De acties konden op vele positieve reacties rekenen.

Tijdens de uitwedstrijd bij AZ zakte Dost in elkaar. Inmiddels is duidelijk geworden dat dat kwam door een ontstoken hartspier. NEC heeft voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen Roda een mooi eerbetoon gehouden waarbij de spelers van beide ploegen het veld op kwamen in speciale shirts met op de voorkant een afbeelding van Dost en op de achterkant zijn rugnummer 12 en de boodschap 'Sterkte Bas'.

In de twaalfde minuut van de wedstrijd gingen de toeschouwers in De Goffert staan en klonk er een minuut lang luid applaus. "Ik kreeg er kippenvel van", zegt NEC-trainer Rogier Meijer. "Het was prachtig om te zien. De shirts, de foto met de supporters, het spandoek. Alles was fantastisch."

Ook wil de oefenmeester van de Nijmeegse club de supporters bedanken. "Ook een groot compliment voor de supporters, want het stadion zat nagenoeg vol. Dat geeft aan hoe betrokken iedereen zich voelt bij deze situatie." Teamgenoot Dirk Proper benadrukt dat Dost een belangrijke pion in de selectie van NEC is. "Bas is voor ons een heel belangrij­ke speler op het veld en in de kleedkamer", vertelt de middenvelder.

De 34-jarige spits heeft besloten om even afstand te nemen van het voetbal. Hij kwam dit seizoen in de Eredivisie tot drie doelpunten en twee assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!