Nieuws

Noodweer in regio PSV-opponent: 'Burgemeester stuurt aan op afgelasting'

Noodweer in regio PSV-opponent: 'Burgemeester stuurt aan op afgelasting'

03-11-2023 11:51

Lens heeft mogelijk een extra week vrij voor het treffen met PSV. Storm Ciarán raast op dit moment over Frankrijk en Lorient, de stad van de eerstvolgende tegenstander van Lens, is een van de steden die het zwaar te verduren heeft. De plaatselijke burgemeester vertelde tegen Ouest France dat hij het duel mogelijk wil afgelasten.

Burgemeester Fabrice Loher vindt het onverantwoord om de wedstrijd van de volgende tegenstander van PSV in de Ligue 1 door te laten gaan, zo vertelt hij tegen de Franse krant. "Het zou voor beide teams niet goed zijn om met deze omstandigheden te spelen." Ook maakt Loher zich zorgen over de veiligheid van de supporters.

Lorient weet echter nog niets de ontwikkelingen. "We zijn helemaal niet op de hoogte van de mogelijkheid tot uitstel", aldus directeur Emmanuel Robert. "We hebben contact gehad met de gemeente en de Ligue 1 heeft geen reden om de wedstrijd uit te stellen. Het stadion heeft geen structurele schade opgelopen."

De beslissing moet uiteindelijk genomen worden door de competitieleiding van de Ligue 1. Na de competitiewedstrijd zal Lens afreizen naar Eindhoven voor de vierde groepswedstrijd van de Champions League tegen PSV. Het heenduel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Voor PSV wacht eerst op zaterdag de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!