Nieuws

NEC: Dost beleeft goede nacht in het ziekenhuis, oorzaak wegvallen nog onbekend

NEC: Dost beleeft goede nacht in het ziekenhuis, oorzaak wegvallen nog onbekend

30-10-2023 14:15

De oorzaak van het inzakken van Bas Dost is nog altijd onbekend, aldus Wilco van Schaik tegenover De Gelderlander. De algemeen directeur van NEC weet te melden dat de spits nog altijd in het ziekenhuis verblijft.

Zondag ging het fout in de negentigste minuut van het duel tussen AZ en NEC. Bij een 1-2 stand zakte Dost plot ineen op de middenstip, waarna er wat paniek uitbrak. Gelukkig werd al snel duidelijk dat de spits bij kennis was en dat bevestigde hij even later met gebalde vuisten in de lucht. Voor de zekerheid werd Dost nog wel overgebracht naar het ziekenhuis.

Daar verblijft hij nog altijd, al heeft hij naar verluidt een goede nacht achter de rug. "De artsen weten nog helemaal niks te zeggen over de oorzaak van het in elkaar zakken van Bas", aldus Van Schaik. "Het kunnen vele dingen zijn. Het is iedereen aan te raden hier niet over te gissen en zelf dokter te spelen. Niemand weet het nog. De onderzoeken in de komende dagen zullen dit uitwijzen."

Of het restant van het duel tussen AZ en NEC nog wordt uitgespeeld is de grote vraag. Volgens de KNVB wordt het ‘een hele puzzel’ wanneer dit verzoek wordt gehonoreerd.