Nieuws

KNVB-woordvoerder over uitspelen restant AZ tegen NEC: 'Wordt nog een hele puzzel'

KNVB-woordvoerder over uitspelen restant AZ tegen NEC: 'Wordt nog een hele puzzel'

30-10-2023 12:42

Het zoeken naar een restant voor het uitspelen van het duel tussen AZ en NEC blijkt nog een hele moeilijke puzzel, zo geeft een woordvoerder van de KNVB aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. Zondagavond kwam de wedstrijd in de blessuretijd stil te leggen en uiteindelijk gestaakt.

In de 90e minuut kwam de wedstrijd in Alkmaar de wedstrijd stil te leggen, nadat Bas dost op het veld in elkaar zakte. Met nog vijf minuten blessuretijd te gaan, stond NEC op dat moment met 1-2 voor tegen AZ. Na een minutenlange behandeling van Dost, werd de wedstrijd uiteindelijk definitief gestaakt. De spits werd gelukkig bij kennis per brancard richting de kleedkamer afgevoerd. Uiteindelijk werd Dost per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij later van zich liet horen.

De zoektocht naar een datum om het restant van de wedstrijd uit te spelen, blijkt nog een lastige. "Het vinden van een geschikte datum is nog een hele puzzel, omdat het druk is op de voetbalkalender”, geeft een woordvoerder van de KNVB tegenover het AD aan. "We kijken vandaag verder, maar ik verwacht pas in de loop van deze week duidelijkheid daarover." Volgens het medium is begin december pas de eerstvolgende mogelijkheid voor het uitspelen.